Dobrodošli u prestonicu socijalista! Tim rečima je SPS Vranje u maloj sali Sportske hale započeo proslavu četvrt veka postojanja.

   

Što da se lažemo: ako je nešto politička činjenica u ovom gradu, onda je to neprikosnovena vladavina socijalista u poslednjih 25 godina. Zaista imaju ljudi šta da slave.

Oni ovde vladaju dugo zato što znaju kako se to radi, a tu veštinu demonstrirali su i sinoć na hepeningu u Sportskoj hali. Pozvali su uljudno svoje prijatelje, potencijalne prijatelje i osvedočene neprijatelje i dodelili im povelje u znak zahvalnosti za dobru saradnju u prošlosti, sa nadom da će tako biti i u danima koji predstoje.

Među laureatima su gotovo sve stranke, pa i naprednjaci, jer su i oni jednom sa SPS-om bili u koaliciji na lokalu. Da ne ispadnu prosti, vučićevci su se lepo odazvali pozivu, tj. poslali predstavnika, koji se izljubio sa Antićem i primio onoliku plaketu. Sad im preostaje samo da je na vidnom mestu okače u stranačkim prostorijama.

Na rudu su legli, odnosno za dobru saradnju pohvaljeni, gotovo svi lokalni mediji i novinari, odnosno creme de la crem ovdašnjeg neovisnog novinarstva. Poljubac od Antića dobili su Fokus, Kaktus, Info puls, Ritam, RTV Vranje, Vranjske, kao i mnogobrojni dopisnici prestoničkih glasila, izuzev “grede venčanice” južnosrbijanskog etra, OK radija, koji je, ko zna zašto, izvisio u poslednji čas. Naime, ta redakcija je poslala slatku čestitku SPS-u, koja je i pročitana tokom proslave, ali je u kritičnom trenutku visoki funkcioner socijalista ustao na noge lagane sa svog mesta u prvom redu, prišao seki sa crvenim cipelicama, u trenutku dok je čitala ko je sve nagrađen od lokalne sedme sile, i rekao joj: OK radio, ne!

E jebiga, tako blizu, a tako daleko…

Onda je drug Mrka ispričao jednu zgodu o dodeli plaketa iz Slobinog vremena, tako da je svima bilo jasno o čemu se ovde radi. Na kraju je ocenio da je proslava jubileja bila super organizovana i posebno pohvalio predsednika GrO SPS Vranje:

– Ovaj, bre, mali Zoran prerasta u pravog lidera – reče Mrka.

Z. R.