Prema rečima prvog čoveka Jedinstvene Srbije na lokalu Dejana Manića, cilj ove stranke je da adekvatno predstavi svoj program svim građanima Vranja kako bi znali šta ih očekuje ukoliko na predstojećim lokalnim izborima zaokruže broj 3.

Prema Manićevim rečima, ukoliko se hitno nešto ne promeni, sva sela će vremenom zamreti. U Bareliću ima preko 30 neženja i jedino Palmin program može da popravi tu sliku, a na taj način i natalitet u tom kraju. Manić se osvrnuo i na Jumkov pogon u tom kraju koji je prazan što je, kako je rekao, nedopustivo.

On smatra da Jumko mora da pokrene taj pogon i zaposli ljude ili pronađe strateškog partnera koji će to učiniti.

Analizirajući situaciju u Bareliću, Manić je istakao da su ovde ljudi praktično odsečeni od sveta jer samo jednom dnevno imaju autobuski prevoz do Vranja. Pošta je zatvorena, ambulanta im radi samo tri dana u sedmici, pa je život meštana u ovom kraju dodatno otežan.

Osim sadnje krompira i seče drveta, ne postoji mogućnost da se nešto zaradi i to moramo promeniti, rekao je Manić.

– Dajući glas Jedinstvenoj Srbiji, građani Vranja zapravo glasaju za jednu domaćinsku atmosferu koja če zavladati nakon lokalnih izbora.. Naša sela biće sređena po ugledu na jagodinska, a Vranje će biti grad koji će svima pružiti sigurnu budućnost – rekao je Manić