Na završnoj konferenciji u okviru predizborne kampanje Demokratske stranke u Vranju sumirani su učinci u periodu njenog učešća u lokalnoj vlasti. Govorio je predsednik Gradskog odbora DS dr Slobodan Stamenković.

On se najpre osvrnuo na kampanju i situaciju u Vranju, ističući da su demokrate pristojna opcija i da su u njihovim redovima ljudi sa visokim profesionalnim i moralnim kapacitetima. Aktivisti DS i kandidati za odbornike u prethodnom periodu su dosta radili na terenu i pre svega se skoncentrisali na neposredni kontakt sa ljudima. Podsetili su građane Vranja na svoje učinke u okviru koalicije na lokalu i govorili sa njima o budućim planovima.

– Demokratska stranka želi izgradnju normalnog političkog sistema, sistema u kome će se znati red pre svega, u kome će se poštovati osnovna prava modernog i civilizovanog društva. U kome će svaki građanin moći da daje predloge i sarađuje sa organima vlasti – istakao je Stamenković

On je dodao da se DS zalaže za konkurenciju, ali pre svega za konkurenciju kvalitetom i konkurenciju ideja i da bi Vranje trebalo da postane mesto u kome će se mladi zapošljavati a ne bežati.

– Nije moguće ostvariti to ukoliko na vlasti imamo ljude koji se zalažu samo za prazne priče, za lažna obećanja, ukoliko imamo ljude sumnjivih moralnih i profesionalnih kvaliteta, ukoliko imamo neostvarene ljude i ljude kojima je lični interes iznad opšteg interesa. E, to treba da prepoznaju građani na ovim izborima! Da dobro čuju, ali i da dobro vide ko im govori, koja su to lica koja im govore – kazao je Stamenković.

Ono što je posebno naglasio Stamenković jeste da je njihova lista javna, da su svi kandidati javno predstavljeni na plakatima, panoima i neposredno i da birači mogu da vide ko to predstavlja Demokratsku stranku, za razliku od nekih drugih političkih partija.

– Ja bih voleo da sve stranke imaju tako javni nastup licem u lice sa građanima, a ne da se skrivaju iza različitih moćnika, autoriteta, obećanja – naglasio je Stamenković.

On se osvrnuo i na učešće u koalicionoj vlasti na lokalu, ocenivši DS kao dobru i kooperativnu stranku koja je uspela da upristoji politički dijalog u gradu u poslednje dve godine i da sa partnerima napravi i realizuje različite projekte koje građani mogu da vide. On je istakao da demokrate žele da sarađuju sa svim strankama koje imaju jasnu ideju, jasne planove i iskren odnos prema građanima kako bi stvarali bolji život i bolju budućnost za građane Vranja.

Stamenković se osvrnuo i na situaciju na republičkom nivou i podsetio da je Demokratska stranka jasno definisala svoj program i svoj politički cilj i jasno rekla da je protiv aktuelne vlasti i da ne dolazi u obzir da se sarađuje sa Srpskom naprednom strankom.

– Samo glas za Demokratsku stranku predstavlja siguran glas protiv Srpske napredne stranke, a sve ostale opcije, kojih ima dvadesetak, mogu da predstavljaju vetar u leđa aktuelnom režimu Srpske napredne stranke – ocenio je Stamenković.

Lider vranjskih demokrata apelovao je na građane da dobro razmisle kako žive, da se osvrnu kako su živeli pre 5-6 godina i da sagledaju kakva je budućnost njih i njihove dece, kao i da sumiraju koga su sve videli u kampanji i šta su im govorili, pa da sve to dobro analiziraju i na osnovu toga odluče kojoj političkoj opciji će dati glas, odnosno onom kome veruju.

– Stojim ovde sa svojm prijateljima iz Demokratske stranke, sa kandidatima za odbornike, gledajući u oči sve građane, i poručujem: izađite na izbore, razmislite dobro, odlučujete o svojoj sudbini. Mi preporučujemo broj 2 i kažemo – ne ćuti i ne trpi, dostojanstvo ti niko ne može oduzeti. To je nešto najsvetlije kod ljudi! Nema straha, nema pretnji, nema ucenjivanja, slobodno na izbore! Mi smo za vraćanje plata i penzija i za budućnost Vranja, okrenite drugi list i zaokružite broj 2 – poručio je Stamenković.