Ja sam Bulatović Slaviša za one koji me ne znaju, a za one koji me znaju isto sam, znači, Bulatović Slaviša – kazao je Bulatović Slaviša, šef Mesnog odbora URS iz Vranjske Banje, dok je sirotinji delio po 30 komada jajca, pred Uskrs 2011.


Piše: Zoran Radulović


 

Odma’ da se razumemo, po kapacitetima ne mogu da budem ni senka Bulatović Slaviše, sada narodnog poslanika i predsednika GrO najnaprednijeg SNS, al’ se pitam što mi bar ne dadoše da držim papirče na kojem piše “Je suis Bulatovic”?

Oću i ja da branim ugrožene, posebno ako je u pitanju Bulatović Slaviša. Oću i ja da maštam da sam kao on. Posle ionako mož’ se prebijemo preko medijskog konkursa za sufinansiranje propagande, pet-šest miliona mi je dosta, plus reklama od Simpa i Jumka, a neću da se naljutim ni ako me ukmete za direktora u nekoj televiziji. Mogu bar tol’ko da se žrtvujem, ovako neznatan.

Ne dozvoljavaju, brate! Nisu me pozvali na najultrafantastičnosenzacionalniji politički događaj u istoriji lokalnog pluralizma; nisu mi dali šansu da podignem transparent “Je suis Bulatovic” i da se onda šćućurim pored skrušenih lokalnih funkcionera koji su usred radnog vremena napustili fotelje i dotrčali u stranačke prostorije da brane nejakog Slavišu od medijskog terorizma.

Mogao sam divno da se porazgovaram s njima, empatiju da pokažem, bol da im ublažim!

Ja: – Halo Bing, kol’ka je plata ovog meseca…

Terorisani funkcioner SNS (tiho): – Prava sitnica… ne mogu da dobacim ni do dvesta ‘iljada, a posla preko glave… U kafanu tugu lečim… Propas! Sad nam još i časnog Slavišu zajebavaju…

Ja: Ma ne se sekiraj i nemoj da te stra’. Će prođe… Ako i ne prođe, ima druge stranke…

Bulatović Slaviša i 86 odsto potencijalnih članova SNS

Nego, šta je, u stvari, bilo? Dok Slaviša junački ćuti u Narodnoj skupštini, a ne bi propevao ni nokte da mu počupaš, lokalni novinari zloslute da mu je istekao mandat na mestu predsednika GrO SNS?

Oće, bre, od baze da ga odvoje!

Pišu i da se Slaviša posvađao s najboljim gradonačelnikom u istoriji grada, pustaju buve da dobričina Đoša u stranci kolo vodi i maramče vrti, da među vranjskim na-leba-da-ih-mažeš naprednjacima ima tri-četiri struje. I pri tome, zamisli, promovišu minorne političare!

Dobro, da l’ ste ikada videli da nešto slično objavljuje patriotski Informer, siromašnog i prepoštenog D. J. Vučićevića? Stvarno nema smisla to što rade ti bogati i razmaženi novinari, inače lopovi, strani plaćenici i domaći izdajnici.

Zato su braća naprednjaci, sa skromnih 14 odsto članstva u lokalnoj populaciji, morali herojski da se isprse i pokažu da ne daju na sebe. I što bi reko drug Staljin, ni šaga nazad! Šta ih briga što im se, za sada, nije pridružilo 86 odsto Vranjanaca.

Očekujemo 12 tisuća pred Cvjećarnicom

Medijski teroristi još optužuju napaćene naprednjake da su silom priveli radnike Simpa i Jumka da brane Slavišu. Ajde!

Ja tim povodom mogu da kažem sledeće: malo ste, braćo naprednjaci, radnika doveli, koliko su ti novinari veliki izdajnici. Malo! Ispalo je da u vašoj stranci ima više zanemoćalih funkcionera nego debelih radnika. Drugi put sve te azdisale stolare i šnajderke da isterate, sa članovima porodica, da ih bude bar 12 tisuća pred Cvjećarnicom.

Superhika nemoj slučajno da ne pozovete. Juče mi se čovek javio iz New Yorka i u telefonskoj izjavi kratko rekao:

– Je suis Slavisa. Say hello to Joe!

 

Ovu konferenciju držimo pod sloganom „Svi smo mi Bulatovići“, pa moram da istaknem, kao čovek koji je u stranci od 2008, da SNS nikad nije bolje radio, da uživa apsolutno poverenje predsednika stranke i centrale, jer smo najjača politička stranka u istoriji vranjskog pluralizma.

Morali da održimo ovu konferenciju, da bi rekli stop medijskom terorizmu koji protiv naše stranke predvodi portal Vranjske, u žestoko orkestriranoj kampanji a sa ciljem da promovišu minorne političare u borbi protiv nas.

Goran Đorđević, sekretar GrO SNS i direktor Vodovoda, Portal Vranjske, 26.10. 2017.

 

Napadi imaju za cilj da diskredituju stranku, GrO i da unesu podele kako u odbor, tako i u članstvo. Danas smo se okupili kako bismo pokazali da je GrO jedinstven, složan, kao i da damo punu podršku našem predsedniku Slaviši Bulatoviću. Postoje članovi u SNS koji su tu prisutni samo radi svog ličnog interesa i bogaćenja i koji permanentno i kontinuirano rade da stvore podele u samoj stranci. Oni koriste medije za to i moram da priznam da su uneli i nametnuli temu da su prisutne podele i frakcije u samom GrO SNS.

Slobodan Milenković, gradonačelnik i potpredsednik GrO SNS, Portal OK radio, 26.10. 2017.

 

SNS nije najjači samo u Vranju i Srbiji, već i u čitavom regionu. To nekome ne odgovara i sve što rade upereno je protiv naše stranke. Mi ćemo, ipak, na čelu sa Bulatovićem, biti i jači i bolji i uspešniji. Nama dvojici je stranka poverena i sve odluke koje smo tada donosili, kao i sada na GrO, donete su jednoglasno i složno.

Goran Nikolić, potpredsednik GrO SNS i direktor Elektrodistribucije, Portal Vranjske, 26.10. 2017.

 

Nije istina da je Slaviši Bulatoviću istekao mandat na poziciji predsednika GrO SNS u Vranju, jer po našem statutu unutarstranačke izbore raspisuje centrala, tačnije Izvršni odbor stranke.

Momir Stojilković, potpredsednik GrO SNS i direktor Komrada, Portal Vranjske, 26.10. 2017.

 

Broj od 12.000 članova čini 14 odsto populacije u gradu i taj broj govori da smo 14 koraka ispred svih političkih opcija koje figuriraju u ovom gradu.

Dušan Aritonović, potpredsednik GrO SNS i načelnik Gradske uprave, Portal Vranjska plus, 26.10. 2017.