Izložba slika i kolaža “Obojeni dnevnik” Milice Lilić, diplomirane grafičarke iz Bele Palanke biće otvorena u maloj sali Galerije Narodnog muzeja u sredu, 30. septembra, u 19 sati


Obojeni dnevnik je serija slika i kolaža koji predstavljaju odraz stanja, misli i osećanja umetnice, zapis trenutka, žurnal dnevnih događaja, ekskluzivni izveštaj, halapljivu svakodnevicu, vesti i objave, kao i novinske naslove koji su sastavni deo njenog dnevnika, ali i dnevnika svih nas.

Na nekim radovima događaji i situacije su apstrahovani i izražavaju se kroz kolorit, a na nekim dominiraju isečci iz novina, koji na manje ili više duhovit način prikazuju našu senzacionalističku stvarnost.

Nova Art Scena

Milica Lilić je rođena u Nišu 1985. godine. Srednju umetničku školu u Nišu završila je 2005, a diplomirala je na Fakultetu umetnosti u Prištini u klasi profesora Tomislava Trifića 2009. godine. Član je ULUS-a i Nove Art Scene. Organizovala je 10 samostalnih izložbi i izlagala na brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Sfere njenog interesovanja su crtež, ulje na platnu, kolaž i grafika.

Izložba Milica Lilić traje do sredine oktobra 2020. godine.

Zbog opasnosti od korona virusa, iz Galerije Narodnog muzeja mole posetioce da nose maske, da dezinfikuju ruke na ulazu, da drže rastojanje od dva metra i da sačekaju svoj red za obilazak izložbe ukoliko je u Galeriji već 20 posetilaca.