Predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković raspisao je za 11. jun ove godine redovne izbore za članove saveta mesnih zajednica.


 

Pozivam građane da među komšijama i prijateljima prepoznaju one koji su spremni da u naredne četiri godine rade u njihovom interesu, odnosno da ih izaberu 11. juna, kako bi kroz rad mesnih zajednica poboljšali konekciju sa lokalnom samoupravom i ostvarili komunalne potrebe – rekao je Tričković.

     Predsednik Skupštine grada naveo je da će za 11. jun i predsednica Skupštine gradske opštine Vranjska Banja Svetlana Cvetković raspisati izbore za članove saveta mesnih zajednica.

     Dejan Tričković je podsetio da gradske opštine Vranje i Vranjska Banja imaju ukupno 52 mesne zajednice, te da će sprovođenje ovih izbora koštati dva miliona dinara, kako je i predviđeno budžetom grada za 2017.

     Prema Odluci o osnivanju mesnih zajednica na području Gradske opštine Vranje, članovi saveta biraju se na četiri godine, neposrednim tajnim glasanjem, većinskim izbornim sistemom.

     Saveti mesnih zajednica na području grada imaju od 11 do 19 članova, a u ostalim naseljenim mestima na teritoriji Vranja od 7 do 11.