Hirurški blok biće završen do kraja godine, najavio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, tokom obilaska završnih radova na ovom objektu


 

Gradonačelnik Milenković je podsetio novinare da je lokalna samouprava uložila u novi Hirurški blok 300.000 evra, dok je Evropska unija preko projekta “EU Progres” investirala 2,8 miliona evra.

Milenković je naveo i to da je prema proceni nadzornog organa na gradilištu završeno 80 odsto radova, te da se polako instalira i oprema centralizovanog sistema za održavanje vlažnosti i temperature vazduha. On je istakao da će novi objekat pacijentima i lekarima obezbediti vrhunske uslove za rad i boravak.

Direktor Zdravstvenog centra Dragan Veličković je rekao da je pred Ministarstvom zdravlja postupak javne nabavke u kojem će biti obezbeđena oprema za osam operacionih sala, vredna 1,2 miliona evra.

Prema Veličkovićevim rečima, nova zgrada, u kojoj će biti objedinjene sve službe Vranjske bolnice, imaće 90 ležajeva, od čega je 12 namenjeno za intenzivnu, a šest za poluintenzivnu negu. Ostatak postelja pripašće Hirurgiji, Očnom, Ušnom i Urgentnom odeljenju.

Izgradnja Hirurškog bloka, odnosno “bolnice pod jednim krovom”, počela je 2005. godine, a obustavljena je 2012, kada je objekat konzerviran. Radovi su ponovo pokrenuti jula prošle godine.