Vranje – Rukovodstvo Grada pozvalo je juče novinare u zajednički obilazak Geoksovog gradilišta na Bunuševcu. Gradonačelnik Zoran Antić na licu mesta je naveo da je lokalna samouprava do sada uložila u infrastrukturu preko 70 miliona, a da je za nivelaciju terena država dala 89 miliona dinara. Stanovi koje je Grad zidao da bi Vojska ustupila zemljište tu se ne računaju. Antić je zatim najavio popravku prilaznih puteva, kao i izgradnju obilaznice koja će Slobodnu zonu spojiti sa autoputem, što će da košta dodatnih 200 miliona.

 

Novinari su mogli da čuju da nova fabrika ima 20.000 metara kvadratnih, te da Geoks u Slobodnoj zoni zauzima ukupno 32 hektara. Fabrika bi trebalo da proizvodi 1.250.000 pari ženske obuće godišnje, a tamo će, za početak, biti zaposleno 1.250 ljudi. Od ranije znamo da je država za tu namenu obezbedila 9.000 evra po radniku, iliti ukupno 11.250.000 evra.

Novinari su hteli svu tu lepotu da slikaju i iznutra, al cvrc! Rekoše – ne može. Ko je hteo da uđe u fabriku, morao je da ostavi sokoćalo ispred. Medijski radnici su hteli nešto da pitaju i predstavnike Geoksa, al ni to nije bilo moguće. Kako je objašnjeno, za izjave o kompaniji zaduženi su neki drugu ljudi, a oni iz nekog razloga nisu bili prisutni.

Inače, reporter Vranje Net-a toplo je dočekan na licu mesta.

– Nije ovo Zamber, reče gradonačelnik, odmah po dolasku.

Polako, gradonačelniče, kraj će kaže.