Legendarni američki bubnjar i perkusionista Džamal Tomas sa svojim sastavom nastupiće na predstojećem Nišvilu 10. avgusta


 

Tokom karijere koja traje više decenija, ovaj multitalentovani bubnjar, producent i kompozitor nekih od najvećih svetskih Funk & R’n’B sastava skrenuo je ponovo pažnju javnosti pre desetak godina kad je otpočeo pevačku karijeru.

Džamal Tomas je rođen i odrastao u Džordžiji, a tokom srednje škole svirao je bubnjeve u školskom orkestru. Nakon što je napustio školovanje sa 18 godina, osnovao je svoj prvi bend, The Planets, funk sastav sa 11 članova. Ubrzo zatim usledio je sudbinski susret sa R’n’B pevačem Džoem Simonsom sa kojim dosta putuje i snima više singlova.

Senzacionalna mešavina stare i nove škole fanka

Stamenost u izrazu dovela je do toga da je ubrzo postao veoma tražen bubnjar i dugo je radio kao muzičar u studiju Capricorn Records u Makonu u Džordžiji gde su prve hitove snimala i imena kao što su Otis Redding i The Allman Brothers.

Druga magična veza Džamala Tomasa na sceni usledila je sa SOS bendom u Americi, Sandrine u Belgiji, a od 2011. ponovo kreće na put oko sveta, ovaj put sa bendom Maseo Parkera.

Džamal Tomas bend je evropska funk grupa u kombinaciji sa R’n’B iskustvom ovog poznatnog američkog bubnjara. Bend na nastupima pruža senzacionalnu mešavinu starog i školskog funk-a i uzbudljivu varijantu nove sirove energije.