U svom poslednjem obraćanju uoči predizborne tišine lista “Imaš izbor – Demokratska stranke Srbije – Dveri – Snaga juga” poslala je poruku građanima da je cela kampanja bila bazirana na deset tačaka programa koji nudi konkretna i ostvariva rešenja.

Hoćemo da radimo drugačije nego što je to bilo do sada. Želimo da promenimo sistem funkcionisanja lokalne samouprave, želimo da pomognemo ljudima kojima je pomoć potrebna, da gradski novci idu tamo gde su najpotrebniji – rekao je Igor Zlatković, predstavnik pokreta Snaga Juga.

On je naglasio da od novca iz gradskog budžeta ova koalicija želi da napravi fond za pomoć obolelima od najtežih bolesti i fond iz kog će se stipendirati najvredniji, najuspešniji i najbolji studenti, koji će se nakon završetka studija vraćati u Vranje.

Milan Mihajlović, predstavnik Srpskog pokreta Dveri iz ove koalicije, rekao je da u predizbornoj kampanji nisu obećavali brda i doline građanima.

Ono čega će se držati ova koalicija je to da nikada neće odustati od borbe za prava samohranih majki, trudnica, porodilja, porodica sa većim brojem dece, poljoprivrednih proizvođača, penzionera, radnika koji su ostali bez posla, dece iz ugroženih porodica koja žele da se školuju, a za to nemaju uslova.

Nakon izbora, saradnja je moguća sa svim partijama u zavisnosti od toga koja će od njih prihvatiti osnovna načela našeg programa, poručili su iz koalicije “Imaš izbor – Demokratska stranke Srbije – Dveri – Snaga juga”.