Dramski pisac Dušan Kovačević ovogodišnji je dobitnik nagrade “Borisav Stanković” koju dodeljuje vranjska Književna zajednica.


 

Prema rečima Miroslava Cere Mihailovića, urednika Književne zajednice, žiri koji su činili Goran Maksimović, Milo Lompar i Slađana Jaćimović dodelio je nagradu Kovačeviću za njegov celokupan rad. Nagrada če proslavljenom piscu biti uručena 7. aprila u Narodnom muzeju u Vranju, u okviru “Borine nedelje”.

     Mihailović je naveo da će ova književna manifestacija biti održana od 23. marta do 7. aprila, u Beogradu i Vranju.

     Prema programu koji je Mihailović predstavio novinarima, gosti “Borine nedelje”, pored Dušana Kovačevića, biće brojni pisci i književni kritičari, među kojima je i dobitnica NIN-ove nagrade za roman godine Ivana Dimić. Tema ovogodišnje “Borine nedelje” nosi naslov “Delo Borisava Stankovića u našem vremenu”.

Budžet pod znakom pitanja

     Inače, Mihailović se požalio na aktuelnu vlast, rekavši da Književna zajednica nije dobila ni dinara za organizaciju predstojeće “Borine nedelje”, te da Grad još nije isplatio 1,2 miliona dinara za prošlu godinu.

     Mihailović je naveo i to da su Gradu i Ministarstvu kulture predati projekti kojim se traže sredstva za organizovanje “Borine nedelje”, za šta je potrebno najmanje 2,5 miliona, ali da konkursna procedura još nije završena.

Z. R.