Perica Janković, kandidat za odbornika i gradski većnik, kritikovao je izjave premijera, stanje u prosveti, zdravstvu i vojsci, policiji, konstatujući da ni u jednoj sferi nije dobro.

Da li mi živimo u istoj zemlji gde živi Aleksandar Vučić i njegovi najbliži, pitao je prisutne na jednoj u nizu tribina Perica Janković, kandidat za odbornika i gradski većnik.

– Verovatno ne. On neprekidno priča o nekom boljitku u zemlji, blagostanju. To nema dodirnih tačaka sa istinom. Naš predsednik Bojan Pajtić pitao je ovih dana da li više verujete svom frižideru ili svom televizoru, odnosno da li verujete svom džepu ili Vučiću – rekao je Janković.

On se osvrnuo i na izjavu premijera da je država dala zemljište za izgradnju industrijske zone negirajući je i podsetio da je zona rađena još 2009. i 2010. godine kada je DS bila u vlasti, da je za to zemljište grad Vranje izgradio zgradu za vojsku i platio milion evra.

– To zemljište je vaše! Gradimo fabrike na vašem zemljištu, a ne na njegovom, odnosno državnom! – kazao je Janković.

On je kritikovao i stanje u prosveti, zdravstvu i vojsci, policiji, konstatujući da ni u jednoj sferi nije dobro.

– Ono što možemo da ispunimo ispunićemo, ono što ne možemo – nećemo da vas lažemo. Na tome se zasniva naša kampanja. A da znamo i možemo pokazali smo prethodnih godina uvođenjem stručne prakse, dovođenjem Geoksa, sređivanjem centra grada i niza ulica, zakonito i sa projektima, za razliku od onih koji su to pokušavali pre nas. Oni koji nas najviše sada kritikuju pre desetak godina su tvrdili da su rešili problem sa jezerom ispred Železničke stanice, a znamo kako sada izgleda. Mi ćemo rešiti i taj problem, kao što smo za njima morali da rešavamo i izlivanje vode u glavnoj ulici i rekonstrukciju šetališta – rekao je Janković.