Već dve godine Demokratska stranka, preko svojih stručnih kadrova na kompetentnim funkcijama, obilazi sela Vranja i razgovara sa meštanima.

CCilj razgovora je da se ukaže na nedostatke koje je moguće otkloniti u realnom roku, bez lažnih obećanja, radi poboljšanja uslova za život na selu i povećanja životnog standarda poljoprivrednih proizvođača i njihovih porodica.

Pored analize uslova života na selu na tribinama se razgovara sa poljoprivrednim proizvođačima o mogućnostima jačanja njihovih gazdinstava uz pomoć grada.

Jedan od zadataka tima DS je bio i da upozna poljoprivrednike sa mogućnostima koje nudi Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava u poljoprivredi. Stav poljoprivrednika prema konkursu raspisanom 2014. godine prvi put, bio je veoma nepoverljiv i rezervisan, što pokazuje i svega 86 podnetih zahteva te godine. Radom ekipe DS na terenu predvođene gradskom većnicom za poljoprivredu i agroekonomiju Zoricom Popović (DS), slika je potpuno izmenjena. Na kraju konkursa za dodelu podsticajnih sredstava u ovoj godini podneto je oko 400 zahteva.

To ukazuje da DS svojim učešćem u lokalnoj vlasti u periodu 2014-2016. godine dala veliki doprinos da se građanima i poljoprivrednim proizvođačima vrati poverenje u instituciju gradske uprave.

– Dobro je to da su se poljoprivrednici pokrenuli, sagledali trenutnu situaciju i odlučili da se uhvate u koštac sa problemima pred kojima su u početku posustali. S obzirom na to da iz godine u godinu raste broj poljoprivrednika zainteresovanih za podsticajna sredstva, smatramo da gradska vlast mora da prati potrebe i mogućnosti porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u oblasti poljoprivredne proizvodnje i stvaranja boljih uslova za život i da poveća iznos finansijskih sredstava u planu budžeta grada koji je opredeljen za ovu namenu – kaže Zorica Popović, članica Gradskog veća.