Priznajem, bio sam u zabludi. Priznajem, skrušeno: direktor “Vodovoda” Goran Đorđević je od sada moj omiljeni lokalni političar. On, pa… pa teeeeek tamo negde – Grade. Svi ostali su druga… ne, treća liga.


 

Kako bih vam rekao, čovek je genije. Ima viziju, ideju, a radi krvavo. Kao da ne spava, poput voljenog vođe, kojeg je prepoznao i razumeo u pravom trenutku.

     Goran Đorđević je još septembra prošle godine, onima koji ne kleče i kojima obično ništa nije jasno, rastumačio filosofiju njegove partije, tako da sada niko nema pravo da kaže – nisam znao.

Ovde niko ne želi da kopa kanale

     Onomad, dakle, na KZN, rekao je da SNS u Vranju ima 10.000 članova, al da “ljudi tamo nisu zbog zapošljavanja, nego zbog politike, ideje, promena, zbog prepoznavanja lidera…”. I koji deo vam sad tu nije jasan? Ajte, molim vas.

     Đorđević je tada rekao i to da SNS neće, poput socijalista, ljudima davati lažnu nadu, izmišljati i otvarati nepostojeća radna mesta, nego će rešavati probleme strateški.

     Tad je u jednoj rečenici kazao da u “Vodovodu” nije primljen ni jedan novi čovek, al’ da je zaposlio osam komada. Šta, nije ti jasno? Znao sam.

     Zato je direktor kulturno i elegantno morao da objašnjava da nije produžio predizborne ugovore stražarima, vatrogascima… onima koje su tamo natrpali socijalisti, nego je strateški išao za potrebama preduzećeta: zaposlio je pravnika, ekonomistu, dva mlada inženjera i četvoricu da kopaju. Zamisli, rekao je Đorđević, ovde niko neće da kopa kanale.

     Posle ga zlobno pitalo i da l’ je čuo za neku Jugoslavu, a on rekao da ne poznaje tu gospođu.

     I koliki volvoks moraš da budeš pa da ti opet nešto nije jasno?

     To nije sve. Đorđević je strateški sastavio plan rada za 2017. i uoči Nove godine strateški ga predstavio lokalnom parlamentu. Napisao da “Vodovod” ima 218 radnika, da će tamo da primi i deo mučenih duša iz Direkcije i da će povrh toga strateški da zaposli još deset komada, jer mora se, potrebni su ljudi. Sve zajedno, ima da ima 240 neophodnih.

     A ovi iz opozicije tuc-muc, i ništa. Jednostvano ne znaju kako da se bore sa strategijom popunjavanja praznih mesta, a prazno na sve strane, jer niko, bre, ovde neće da radi. Ustvari ‘oće, al’ samo u kancelariji.

Goran Đorđević, drugo ime strategije SNS

     E, kod Đoše to ne može. Kod njega prvo mora da si potreban i stručan, ako ‘oćeš da se na budžetskom radnom mestu strateški žrtvuješ za ideju i voljenog vođu kojeg si prepoznao.

     I taman je Đole pomislio da je svima sve jasno, kad ocinkariše ga da je prvog radnog dana u novoj godini, u „Vodovodu“ zaposlio troje novih radnika.

     I šta će, gde će, Goran Đorđević je opet morao staloženo i mirno da objašnjava da se tu ne radi ni o novom, ni o partijskom zapošljavanju, nego o strateškom zortu.

     Novi radnici su izabrani između 300 kandidata, imaju prethodno iskustvo i strateški su primljeni na određeno vreme na osnovu radnih biografija koje su strateški dostavili jer im je neko dojavio.

     Šta da ti kažem na kraju, voljeni Đošo? Strateški, dok si na konju, dotle i mamuzaj. Boljeg od tebe ovde nema.

 

Bio nam je potreban radnik u finansijama jer šefica ove službe odlazi na trudničko bolovanje. U knjigovodstvu je bila neophodna još jedna osoba zbog izrade završnog računa. Treći radnik je bio potreban radi kompletiranje Komisije za nabavke.

Goran Đorđević, Portal Vranjske, 5. januar 2017.