Sekretara Gradskog odbora SNS i direktora vranjskog Vodovoda Gorana Đorđevića sinoć su ispred porodične kuće metalnim šipkama napale dve maskirane osobe i nanele mu lakše povrede


 

Kako je na konferenciji za medije u prostorijama SNS objasnio sam Goran Đorđević, do napada je došlo u trenutku kada se sa svojom porodicom vratio iz grada.

– Moja porodica i ja smo napadnuti na pragu porodične kuće u 21 sat. Dva maskirana čoveka su metalnim šipkama napala moju porodicu, odnosno suprugu, ćerku od 16 godina i desetogodišnjeg sina. Zahvaljujući snalažljivosti i borbenosti supruge i ćerke izbegnut je teži incident. Verujem u policijske organe, sudstvo i pravosuđe da će naći počinioce ovog događaja i da će ih procesuirati – rekao je Đorđević, prenosi televizija Vranjska plus.

Napad na Đorđevića je napad na SNS

Narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora SNS Slaviša Bulatović je na konferenciji za novinare ocenio da ovaj napad, s obzirom na to da je Goran Đorđević funkcioner SNS, predstavlja napad na Gradski odbor i politiku koju taj odbor na lokalu sprovodi.

– U prethodnim godinama, koliko smo na vlasti, uporno se crta meta na čelu Đorđevića od strane pojedinih medija i ne samo njemu već i svim funkcionerima SNS – rekao je Bulatović.

Gradski odbor SPS osudio je napad na Gorana Đorđevića i u svom saopštenju pozvao “nadležne službe da najhitnije pronađu počinioce ovog gnusnog napada i najstrožije ih procesuiraju”.

– Smatramo da je jučerašnji napad nedopustiv i da svi zajedno moramo učiniti sve kako bi poslali jasnu poruku kriminalcima i interesnim grupama da se neće tolerisati bilo kakav vid nasilja niti podsticanja na nasilje i podele među građanima. Pružamo punu podršku institucijama sistema u rešavanju ovog slučaja, kao i podršku porodici da prevaziđe traume koje je preživela – stoji, pored ostalog, u saopštenju lokalnih socijalista.

Gradski odbor Jedinstvene Srbije takođe je osudio napad na direktora Vodovoda Gorana Đorđevića.

– Od ključnog je značaja da napadači budu otkriveni i privedeni pravdi, jer je ovakvo ponašanje pojedinaca nedopustivo za Vranje i Srbiju u kojoj se zajedno borimo protiv svakog oblika nasilja – saopštio je Gradski odbor Jedinstvene Srbije.

Još jedan u nizu

Povodom napada na Đorđevića, oglasio se i Gradski odbor Demokratske stranke, koji u saopštenju za medije navodi da je “nedopustivo i bez opravdanja nasilje pod bilo kojim izgovorom”. Lokalne demokrate smatraju da državni organi treba da rade svoj posao i ne dozvole da se ovakvi događaji ponavljaju.

– Nažalost, nije ovaj napad jedini, već je samo još jedan u nizu: nakon napada na Borka Stefanovića u Кruševcu, Strahinju Ćirića u Negotinu… Upravo zbog toga očekujemo brzu i efikasnu reakciju policije, tužilaštva i sudstva, jer Vranje, kao i cela Srbija, mora biti mesto u kome će se živeti normalno, bez straha, kojoj god političkoj opciji da se pripada ili ne pripada. Govor mržnje i zapaljiva retorika u medijima tome svakako ne doprinose, već podgrevaju mržnju i nasilje – navodi se u saopštenju vranjskih demokrata.