Skupština grada Vranja smenila je direktore Vodovoda, Komrada, Sportske hale, Turističke organizacije i Doma zdravlja u osnivanju. Rasprave o razlozima za smenu starih i kvalitetu novopostavljenih kadrova gotovo da nije bilo.

Voljom vladajuće većine, koju čine odbornici SNS i SDS, ali i uz podršku članova JS, Skupština grada Vranja je umesto Veneta Zdravkovića, za vršioca dužnosti direktora Vodovoda imenovala Gorana Đorđevića, dosadašnjeg generalnog direktora Jumka.

Kako je navedeno na sednici Skupštine, Đorđević je rođen 1967. godine, osnovnu i srednju školu završio je u Vranju, a Ekonomski fakultet u Nišu. Njegova profesionalna karijera počinje u Koštani 1993, gde je proveo narednih sedam godina, mahom na rukovodećim mestima, da bi potom radio i kao predstavnik firme iz Verone. Jedan je od osnivača vranjanske fabrike obuće Sanč, gde je od 2003. do 2012. bio zamenik direktora. Od 2010. do 2012. bio je vlasnik maloprodajnog lanca obuće “Joe shoes”, a potom je obavljao dužnost gradskog većnika za privredu, te direktora Direkcije za izgradnju i razvoj grada Vranja.

Skupština grada VranjaVladajuća većina je predložila i imenovanje vršioca dužnosti direktora Komrada, budući da je dosadašnjem direktoru Dejanu Iiliću prestao mandat, jer je odlučio da zadrži odborničko mesto. Na mesto vd direktora Komrada imenovan je Momir Stojilković, rođen 1961. Diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu 1986. godine. Prvo radno mesto bilo mu je u Poljoproduktu, gde je radio kao tehnolog, šef proizvodnje i direktor klanice. Od 2001. do 2003. bio je direktor Frigoprodukta, a trenutno radi u Nutriku, kao šef prodaje.

Skupština grada Vranja

Za direktora Sportske hale izabran je Borivoje Janjić, koji je rođen 1957. Diplomirao je na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, a 1982. godine zaposlio se u Alfa-plamu, gde je radio kao referent i šef nabavke. Posle odlaska iz ove vranjanske kompanije, neko vreme proveo je u Gradskoj upravi grada Vranja, u Sekretarijatu za informatiku, na mestu samostalnog stručnog saradnika u IT centru. Poseduje master diplomu iz oblasti organizacionih nauka.

Skupština grada Vranja

Novi direktor Turističke organizacije je Dejan Tasić, koji je rođen 1978. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Nišu, sa prosečnom ocenom 8. Njegova profesionalna karijera počinje 2007, kada se zaposlio kao agent osiguranja u Wiener stadtische, da bi potom obavljao i poslove menadžera prodaje i poslovnog administratora u preduzeću Pegasus iz Vranja. Od 2012. radio je kao agent prodaje u Credit agricole, a novu dužnost dočekao je kao prodavac Moskokomerca iz Beograda.

Skupština grada Vranja

Skupština grada Vranja odlučila je da vršilac dužnosti Doma zdravlja u osnivanju bude dr Dragan Đošić, koji je rođen 1956. u Vranju, gde je završio osnovnu i srednju školu. Stomatološki fakultet i specijalizaciju iz oblasti oralne hirurgije završio je na u Nišu. Na VMA u Beogradu je specijalizirao implantologiju i transplantologiju 2002. Zaposlen je u Domu zdravlja u Vranju od 1982. kao polivalentni stomatolog, a od 1999. radi na Odeljenju za oralnu hirurgiju. Bio je i načelnik Stomatološke službe 2000. godine.

Rasprave o razlozima za smenu direktora i novim kadrovskim rešenjima u javnim preduzećima i institucijama gotovo da nije bilo. Odbornici SPS, koji su u opoziciji, svoje diskusije uglavnom su svodili na izraze zahvalnosti prema ljudima koji su danas pomereni sa funkcija.

Z. R.