Direkcija za razvoj i izgradnju Grada Vranja prema početnom likvidacionom izveštaju poveriocima duguje blizu 213 miliona dinara, računajući i kamate.


 

Na listi poverilaca koji su prijavili svoja potraživanja su 224 imena, a najveći dug Direkcija ima prema Elektroprivredi Srbije – 52,17 miliona dinara. Velika potraživanja imaju i vranjski Vodovod – 28,73 miliona, Jumko – 17 miliona, Vigo – 13,2 miliona i Saba Belča – 7,64 miliona dinara.

Direkcija od ukupnog iznosa prijavljenih potraživanja priznaje dug od 93 miliona dinara, dok je ostatak od 119,7 miliona u početnom likvidacionom izveštaju označen kao sporan, jer su za većinu tih predmeta pokrenuti parnični postupci koji još uvek traju.

Na listi onih onih čija potraživanja Direkcija osporava je i veliki broj bivših zaposlenih, koji su tužili ovo javno preduzeće za neisplaćene prinadležnosti iz radnog odnosa – mahom za regrese.

O početnom likvidacionom izveštaju Direkcije, koji je sastavio likvidacioni upravnik Novica Stanisavljević, raspravljaće odbornici Skupštine grada na sutrašnjoj sednici.

Predviđeno je da likvidacioni postupak u ovom javnom preduzeću traje do kraja 2018. godine, zbog, kako je navedeno u izveštaju, velikog broja sudskih sporova.