Predsednik GrO Jedinstvene Srbije Dejan Manić potvrdio je za VranjeNET da pregovara o ulasku ove stranke u lokalnu vlast.

Sedmoro odbornika JS u Skupštini grada glasalo je danas za postavljenje novih direktora u pojedinim javnim preduzećima i ustanovama, a na predlog vladajuće većine koju trenutno čine SNS i SDS.

Komentarišući takvo ponašanje, šef Odborničke grupe JS Dejan Manić je rekao da su u toku pregovori o priključivanju ove stranke vladajućoj većini.

– Da, zato smo glasali za predloge vršilaca dužnosti direktora, i to je sve što mogu da kažem u ovom trenutku – rekao je Dejan Manić.

Na početku sednice iz dnevnog reda izbačena je rasprava o postavljenju vršioca dužnosti direktora Skijališta Besna kobila, umesto Dejana Manića koji trenutno rukovodi ovim javnim preduzećem.

– Eno ga čovek (kandidat SNS koji je trebalo da zameni Manića – prim. aut.), trenutno sedi u kafiću i ne može da veruje šta mu se desilo – rekao je jedan od odbornika koji je želeo da ostane anoniman.

Inače, Mandatsko-imunitetska komisija Grada Vranja raspravljala je u ponedeljak o svim kadrovskim promenama, a među dogovorenim detaljima bila je i smena čelnog čoveka Skijališta.

– U međuvremenu je stigao ferman iz Beograda – rekao je tim povodom jedan od odbornika gradske skupštine.

Kako su objavili pojedini lokalni mediji, Jedinstevnoj Srbiji u Vranju ponuđena su mesta pomoćnika gradonačelnika, direktora Apoteke i Arhiva.

Od ukupno 65, Jedinstvena Srbija ima sedam odbornika u novom sazivu lokalnog parlamenta, gde su vladajuću većinu na prethodnoj sednici formirali SNS sa 35 i SDS sa tri mandata.

Z. R.