Izložbeno-muzički paket aranžman pod nazivom „Čekajući Nišvil“ (beketovska asocijacija na ovogodišnji moto festivala „Čekajući sponzora“) sastavljen je od programa različitog umetničkog opredeljenja, što inače čini niški jazz festival jedinstvenim i prepoznatljivim u evropskim okvirima.


 

U petak, 2. juna, u Oficirskom domu u 20 časova, biće otvorena izložba radova sa međunarodne umetničke kolonije „Art to go jazzy“ održane na „ Nišvilu 2016“, kao i izložba strip-tabli iz portfolia autora – učesnika „Striporame“. Za muzičku podlogu izložbe zadužena je mlada niška grupa „Jayus jazz“. Izabrani radovi 24 mlada umetnika podsetiće nas na prošlogodišnju „kolonizaciju Tvrđave“ i ujedno najaviti mnogobrojne multimedijalne sadržaje i novine predstojećeg Nišvila.

     S obzirom na to da je izložba prodajno-donatorskog karaktera, posetioci kupovinom izloženih radova učestvuju u obezbeđivanju sredstava za narednu koloniju i jednim delom postaju i donatori u akciji za obnovu izgorelih ateljea.

ZZ Quartet na niškom keju

     U subotu, 3. juna, u amfiteatru na keju, muzički hepening počinje u 20 časova i otvoriće ga poznati niški džez sastav „Moba“ Miše Pavlovića. Posetioci će doživeti „nišvilsku atmosferu“ i uz nastup internacionalnog „ZZ Quarteta“ koji čine vrhunski džez muzičari: Ratko Zjača – gitara (Holandija), Simone Zanchini – harmonika (Italija), Martin Đakonovski – kontrabas (Makedonija) i Klemens Marktl – bubnjevi (Austrija).

     Nakon njih nastupiće najaktivniji niški ritam i bluz sastav „Benny Brickmann Band“. Program će zatvoriti DJ Loptica, kao promoter nišvilovog „Midnight Jazzdance stage“-a.

     Nišvil će promocije sličnog sadržaja održati i 15. jula u Sofiji i 4. avgusta u Beogradu.