Na današnjem sastanku predsednika gradskih i opštinskih odbora SNS i SPS Pčinjskog okruga jedino se razgovaralo o predsedničkim izborima – naveo je za VranjeNET lider lokalnih naprednjaka i narodni poslanik Slaviša Bulatović.


 

Bulatović je naveo da niko od prisutnih socijalista, među kojima su bili Branko Ružić i Zoran Antić, nije pokrenuo pitanje ulaska socijalista u lokalnu vlast u Vranju.

     – Tema je bila kako ćemo da vodimo kampanju, jer je Aleksandar Vučić naš zajednički kandidat. Niko od učesnika današnjeg sastanka nije pričao o ulasku u lokalnu vlast bilo gde – socijalista u Vranju ili naprednjaka u Surdulici. Isključivo se razgovaralo o predsedničkim izborima, a akcenat je bio na njihovoj važnosti i na činjenici da su SNS, SPS i ostali naši koalicioni partneri stranačke interese podredili zajedničkom kandidatu – kazao je Bulatović.

Prijateljska atmosfera

     On je rekao da nema nikakve informacije iz vrha svoje stranke o tome da li je bilo pregovora i dogovora Aleksandra Vučića i Ivice Dačića o ulasku vranjskih socijalista u gradsku vlast. On je, međutim, rekao i to da GrO SNS poštuje svaki nalog koji dolazi iz stranačke centrale.

     – Mene je posebno iznenadila spremnost gospodina Antića da pruži svu potrebnu pomoć da se ova kampanja uradi maksimalno profesionalno i odgovorno. Sastanak je bio više nego konstruktivan, tako da je meni zaista bilo prijatno, a verovatno i ostalim učesnicima – dodao je Bulatović.

     Lider lokalnih socijalista Zoran Antić takođe navodi da je današnji sastanak protekao u relaksiranoj i konstruktivnoj atmosferi, te da je uglavnom bilo govora o aktivnostima i koordinaciji odbora SPS i SNS u Pčinjskom okrugu pred predstojeće predsedničke izbore.

     – Jedna od tema je svakako bila i da se odnosi između dve stranke na lokalu, koji su u prethodnom periodu bili prilično zategnuti, potpuno normalizuju. Očekujemo da ćemo u toku nedelje obaviti razgovore sa rukovodstvom SNS u Vranju, ali i drugim opštinama, kako bi se određene stvari uredile i kako bismo mogli dalje da funkcionišemo zarad pobede zajedničkog kandidata – naveo je Antić.

Ulazak SPS u gradski vlast više nije tabu tema

     On je rekao da ulazak SPS-a u gradsku vlast više nije tabu tema. Antić smatra da je takav razvoj događaja apsolutno normalna stvar, dodajući da socijalisti sada očekuju ponudu kolega iz SNS o upodobljavanju vlasti u Vranju i drugim opštinama.

     – Bilo bi logično i normano da se to desi do prvog kruga predsedničkih izbora, jer je nama cilj, a zato smo i pristali na sve ovo, da naš zajednički kandidat pobedi u prvom krugu – kazao je Antić.

     Lider lokalnih socijalista je dodao da lično nije zainteresovan ni za jednu funkciju na lokalu, ali da će ostati na mestu šefa odborničke grupe SPS u gradskom parlamentu.

      SNS i SPS su višegodišnji partneri u republičkoj vlasti, ali su zbog žestokog sukoba koji traje još od 2014. u Vranju na suprotnim stranama. Većinu u gradskom parlamentu prošle godine formirao je SNS, a SPS je tada, posle 26 godina provedenih na vlasti, prešao u opoziciju.

     Pitanje ulaska lokalnih socijalista u gradsku vlast aktuelizovano je nakon podrške koju je ova stranka dala kandidaturi Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

Zoran Radulović