Tradicionalna prosvetno – kulturna i duhovna manifestacija ,,Svetosavska nedelja” biće održana od 21. do 27. januara. Ulaz na sve događaje je besplatan


 

Svetosavska nedelja počinje u ponedeljak u 19 sati u holu Galerije Narodnog muzeja nastupom hora Muzičke škole “Stevan Mokranjac” i otvaranjem izložbe Istorijskog muzeja Srbije.

Za utorak, sa početkom u 18 sati, planirano je veče poezije u Domu Vojske Srbije, a od 20 sati na istom mestu biće izveden multimedijalni scenski igrokaz pod naslovom “Golgota i vaskrs Srbije”.

U sredu, u 17 i 30, u Galeriji Narodnog univerziteta biće otvorena izložba likovnih radova učenika sa takmičenja povodom „Svetosavske nedelje“, kao i izložba radova polaznika Likovne radionice.

Istog dana u Domu Vojske Srbije od 18 i 30 biće dodeljene nagrade najboljim recitatorima, autorima likovnih i literarnih radova i najboljoj ekipi kviza „Svetosavlje“, a zatim održana promocija lista ”Srećni dani” Osnovne škole „Radoje Domanović“.

Promocija knjige „Pomor i strah“ Vuleta Žurića

U četvrtak će u sali Doma Vojske od 19 sati biti izvedena predstava „Pruži ruke ljubavi“, koju su pripremili glumci Osnovne škole „Radoje Domanović“ i Regionalnog centra za talente. Za 20 sati je u sali Periodike Javne biblioteke „Bora Stanković“ zakazana promocija knjige „Pomor i strah“, o kojoj će govoriti autor Vule Žurić.

Vranjanci će u petak u Domu Vojske od 19 sati imati priliku da vide konceret Biljane Кrstić i grupe „Bistrik“.

Subotnji program počinje u 12 sati, kada će u Domu Vojske biti izvedena predstava „Novo znamenje“ vrtića „Bambi“. Na istom mestu će u 19 časova biti održana Svetosavska duhovna akademija na kojoj će govoriti prof. dr Slađana Ristić Gorgiev sa Filozofskog fakulteta u Nišu.

Svetosavska nedelja završiće se 27. januara svetosavskim balom i dodelom nagrada “Sveti Sava ” za 2018. godinu.

Tokom trajanja manifestacije biće organizovane posete učenika Istorijskom arhivu „31. januar“.