Lokalni odbori naprednjaka i socijalista Pčinjskog okruga u subotu će razgovarati o operativnoj saradnji u predstojećoj izbonoj kampanji, potvrdio je za VranjeNET predsednik GrO SPS Zoran Antić.


 

Na tom sastanku ću tražiti da se u narednje tri nedelje lokalna vlast upodobi sa republičkom, jer želimo da sa partnerima iz SNS dogovorimo mehanizme ulaska socijalista u vlast na nivou Vranja – kazao je predsednik GrO SPS u Vranju.

     Prema Antićevim rečima, vranjski socijalisti nikud ne žure, već žele da razgovaraju sa lokalnim naprednjacima.

     – Mislim da među nama trenutno ne postoje nepremostive prepreke, jer smo mi, poštujući odluke organa naše partije, podrškom kandidaturi Aleksandra Vućića za predsednika Srbije iskazali pozitivan stav i pružili ruku saradnje – naveo je Antić.

     Sastanak će biti održan sutra u sali načelstva Pčinjskog okruga u 11 časova, a očekuje se dolazak visokih partijskih funkcionera obe stranke, Dragana Stevanovića (SNS) i Branka Ružića (SPS).

GrO SPS versus GrO SNS – hronologija sukoba

     Uprkos činjenici da su ove dve stranke partneri na republičkom nivou, među njihovim lokalnim eksponentima već duže vreme traje žestok sukob, u kojem je upotrebljeno mnogo teških reči sa obe strane.

     Tokom prošlogodišnje kampanje za lokalne izbore sukob je eskalirao, a nesmanjenom žestinom je nastavljen posle preuzimanja poluga lokane vlasti od strane naprednjaka, odnosno sa padom socijalista nakon 26 godina provedenih na vlasti u Vranju.

     Vladajuću koaliciji na lokalu trenutno čine SNS, kao dominantan partner, SDS, ali i JS i PUPS, koji su ovde bili partneri socijalista do aprila 2016.

     Nakon raspisivanja izbora za predsednika Srbije, lider SPS Ivica Dačić podržao je kandidaturu Aleksandra Vučića, ali je tim povodom sa njim razgovarao i “o progonima socijalista u Vranju”.

Z. R.