Vranje – Predsednik GrO SPS Zoran Antić rekao je da neće preuzeti ni jednu gradsku funkciju u slučaju formiranja koalicije socijalista i naprednjaka.

Vranjski socijalisti do sada ni sa kim nisu pregovarali o formiranju vladajuće koalicije na lokalu, niti su dobili takav poziv, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik GrO SPS Zoran Antić.

Odgovarajući na pitanje o tome da li on lično predstavlja smetnju za formiranje koalicije SNS i SPS na nivou grada, on rekao je da formiranje skupštinske većine ne zavisi od nečijih simpatija ili antipatija.

Antić je podsetio na činjenicu da je 2012. godine Vranje dobilo vlast sastavljenu od ove dve stranke uprkos žestokom verbalnom ratu i sudskom sporu koji je on imao sa tadašnjim lokalnim liderom naprednjaka Draganom Nikolićem.

Prvi vranjski socijalista je istakao da će o njegovoj političkoj sudbini odlučivati najpre GrO SPS, tajnim glasanjem na sednici koja će biti održana sutra, a potom i predsednik stranke Ivica Dačić.

– Čak i ako bude formirana koalicija SPS i SNS, ne verujem da ću prihvatiti bilo koju lokalnu funkciju, jer bi sve bilo ispod nivoa koji sam dostigao. Biću verovatno samo šef odborničke grupe, što će biti moj lični izbor, ali i odluka organa partije – rekao je Antić, demantujući time spekulacije prema kojim je već viđen na mestu državnog sekretara.

On je obećao i da će podržati dolazak novog čoveka na čelo GrO SPS, ukoliko partija proceni da je takav rasplet događaja u njenom interesu.

Antić je na kraju ocenio da je lokalna vlast koju je on predvodio kao gradonačelnik u prethodne četiri godine radila veoma uspešno, te da su nakon toga vranjski socijalisti ostvarili najbolji rezultat na nivou stranke u Srbiji.

Inače, na proteklim lokalnim izborima, od ukupno 65 mandata, naprednjaci su osvojili 35, čime su stekli pravo da odlučuju o tome ko će biti deo buduće vlasti u Vranju. Socijalisti su osvojili svega 15 mandata, što je njihov najubedljiviji poraz na lokalu od uvođenja višestranačkog sistema.

Šef GrO SNS Slaviša Bulatović je pre lokalnih izbora izjavio da pripadnici njegove stranka neće sesti za isti sto sa socijalistima sve dok ih u Vranju predvodi Zoran Antić.

Z. R.