Nišvil Džez muzej biće deo zvaničnog programa Noći muzeja 2019. godine, a vrata nekadašnjeg Hamama u Niškoj tvrđavi biće otvorena za sve posetioce od 20 do 2 sata iza ponoći


 

Nišville Džez muzej će specijalno za Noć muzeja 2019. predstaviti zbirku originalnih američkih izdanja najznačajnijih gramofonskih ploča, tematske celine posvećene Dušku Gojkoviću, Miši Blamu, Beniju Golsonu… kao i dve nezavisne tematske celine namenjene američkom kralju soula Solomonu Barku i balkanskom i niškom kralju muzike, i jednom od deset najvećih bluz pevača na svetu, Šabanu Bajramoviću.

U prostoru Džez Muzeja biće organizovane specijalne projekcije dokumentarnih filmova o Nišville Festivalu i izloženi radovi sa Striporama festa, kao i Umetničke kolonije Art to go Jazzy, a spremljeni su i zanimljivi suveniri za sve posetioce koje će tokom večeri pratiti specijalno kreirana lista Nišville online radija.

Na prostoru ispred Muzeja biće organizovan program u kojem učestvuju glumci Akademskog pozorišta SKC iz Niša sa predstavom “Teatar improvizacije” kao i nastupi DJ Loptice i Nišville Youth Arkestra, dok će kruna večeri biti džem sešn u kojem su svi muzičari dobrodošli.

Ulaz u Nišvil Džez muzej tokom Noći muzeja biće slobodan.

Ostavi komentar

Polja označena zvezdicom se obavezno popunjavaju, ali Vaša email adresa neće biti javno publikovana. Komentari koji sadrže uvrede, psovke ili govor mržnje neće biti objavljeni.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.