Dokument 2018. Vranje

Dokument 2018. od 1. do 4. decembra

Pod pokroviteljstvom Grada Vranja, u organizaciji udruženja "Dokument 06" i Dopisništva RTS-a, u Domu Vojske Srbije u Vranju će od 1. do 4. decembra 2018. godine biti održan 15. međunarodni festival dokumentarnog filma "Dokument 2018".
ŠAF Vranje film Ženo eve me doma

Nagrada za ŠAF na festivalu u Gruziji

Film vranjske Škole animiranog filma ŠAF "Ženo eve me doma" osvojio je nagradu za najbolju animaciju na Internacionalnom festivalu dece i mladih ,,Zlatni leptir”, održanom u Tbilisiju u Gruziji.
"Zlatni puž"

“Zlatni puž” od 11. do 15. septembra

Tokom trajanja Festivala, predviđene su grupne posete vranjskih osnovnih i srednjih škola, poseban program za male predškolce, a svi zainteresovani mogu da prate aktivnosti u Galeriji Narodnog muzeja. Sve projekcije su besplatne.
Noćne životinje

Noćne životinje ili priča o osveti

Nemam pojma kakav je Ford kreator, ali kao režiser me je svojim prvim filmom ošamutio, te sad jedva čekam njegov sledeći. On pravi garderobu za bogate, za selebritije, ali su mu filmovi isključivo za one koji vole i znaju šta je dobar film.
Zlatna palma

Sedamdeseta šetnja Kroazetom

Nekim režiserima ovo je četvrta nominacija (Lynne Ramsay, François Ozon), a japanskoj režiserki (Naomi Kawase) peta, pa se pitam šta je presudno za selekciju. Da li drugi ne umeju da režiraju i prave umetničke filmove?