Na predstojećem, jubilarnom 25. izdanju Nišville jazz festivala od 8. do 11. avgusta prvi put će biti prezentovana Hip Hop bina sa popularnim domaćim, regionalnim i inostranim rap izvođačima


 

Hip Hop stage biće pozicioniran na lokaciji Midnight Jazzdance bine na severnom bedemu niške Tvrđave pored nekadašnjih umetničkih ateljea, a uz poznate “hedlajnere” nastupiće i mlade snage niške i beogradske rap scene, koji u svom muzičkom izrazu prezentuju fuziju rap muzike sa jazz, funk, soul, rock i srodnim muzičkim pravcima.

Eric Bobo, Marčelo, Stereo Banana…

Svakako najveća zvezda ove godine na Nišville Hip Hop bini je Eric Bobo, bubnjar i perkusionista čuvenog američkog sastava Cypress Hill, koji već godinama ima vrlo zapaženu solo karijeru i pravi nezaboravne nastupe kombinujući “live act” sa MC-jem i DJ-ingom.

Takođe, vrhunski užitak za publiku predstavljaće i nastup najznačajnijeg regionalnog rep sastava TBF iz Splita koji je uživo sa kompletnim bendom postavio vrlo visoke standarde, a tu je i najreprezentativniji predstavnik modernog srpskog crossover (hip hop/jazz/funk/soul) izraza – Marko Šelić – Marčelo sa ekipom vrhunskih muzičara poznatijim kao Napet Quintet.

Uz mnoštvo mladih kvalitetnih niških rap sastava, nišvilske boje braniće i sve popularniji dvojac Stereo Banana sa svojim energičnim i autentičnim nastupom, a tu su i nadasve duhoviti i improvizatorski nepredvidljivi Ajs Nigrutin i Thimbe, koji pored bazičnog sastava Bad Copy već godinama imaju zapažene solo karijere i vrlo često nastupaju u tandemu.

Ulaz besplatan!

Program na Hip Hop stejdžu počinje u 20:00h, a završava se u ponoć. Prostor za publiku je opremljen video zidovima, info pultevima, pojačanom 4G mrežom i besplatnim internetom. Ulaz za publiku na Hip Hop stage-u je besplatan!

Inače, na svetskoj muzičkoj sceni je već duže vreme aktuelan crossover muzički izraz koji spaja rap muziku sa različitim muzičkim žanrovima: funk, jazz, world music, soul, rock, reggae, itd. Podsećamo da je Nišville jazz festival još 2007. godine angažovao džez legendu Donald-a Byrd-a, koji je tada na najbolji mogući način prezentovao fuziju rap muzike sa funk i jazz muzikom, nastupajući sa svojim studentima sa Delaware Univerziteta (USA), a nakon toga uz evidentno oduševljenje publike usledila su uspešna gostovanja svetski poznatih sastava koji su bez iznimka koristili rap muziku kroz svoj autorski rad, kao što su: Candy Dulfer Band, Soveto Kinch, Joe Defunkt Bowie, The Bastardz i mnogi drugi.

Program na Hip Hop stejdžu od 8. do 11. avgusta:

ČETVRTAK, 8. AVGUST

Mladi Jovcha & Starac Ćofi ft. Shadow MC (Ni)

Ajs Nigrutin & Thimbe (Bg)

ERIC BOBO from Cypress Hill (USA)

PETAK, 9. AVGUST

Mali Mire (Ni)

The Innkeepers Inc. (BGR)

TBF (CRO)

SUBOTA, 10. AVGUST

Spekt (Ni)

Infamous, Trademarks & DJ Sunrise (Ni)

Diavo (Bg)

Stereo Banana (Ni)

NEDELJA, 11. AVGUST

Delkor (DEU/SRB)

I bee (Ni)

Marčelo & Napet Quintet (Bg)

Ostavi komentar

Polja označena zvezdicom se obavezno popunjavaju, ali Vaša email adresa neće biti javno publikovana. Komentari koji sadrže uvrede, psovke ili govor mržnje neće biti objavljeni.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.