Sekretara Gradskog odbora SNS i direktora vranjskog Vodovoda Gorana Đorđevića sinoć su ispred porodične kuće metalnim šipkama napale dve maskirane osobe i nanele mu lakše povrede


 

Kako je na konferenciji za medije u prostorijama SNS objasnio sam Goran Đorđević, do napada je došlo u trenutku kada se sa svojom porodicom vratio iz grada.

– Moja porodica i ja smo napadnuti na pragu porodične kuće u 21 sat. Dva maskirana čoveka su metalnim šipkama napala moju porodicu, odnosno suprugu, ćerku od 16 godina i desetogodišnjeg sina. Zahvaljujući snalažljivosti i borbenosti supruge i ćerke izbegnut je teži incident. Verujem u policijske organe, sudstvo i pravosuđe da će naći počinioce ovog događaja i da će ih procesuirati – rekao je Đorđević, prenosi televizija Vranjska plus.

Napad na Đorđevića je napad na SNS

Narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora SNS Slaviša Bulatović je na konferenciji za novinare ocenio da ovaj napad, s obzirom na to da je Goran Đorđević funkcioner SNS, predstavlja napad na Gradski odbor i politiku koju taj odbor na lokalu sprovodi.

– U prethodnim godinama, koliko smo na vlasti, uporno se crta meta na čelu Đorđevića od strane pojedinih medija i ne samo njemu već i svim funkcionerima SNS – rekao je Bulatović.

Gradski odbor SPS osudio je napad na Gorana Đorđevića i u svom saopštenju pozvao “nadležne službe da najhitnije pronađu počinioce ovog gnusnog napada i najstrožije ih procesuiraju”.

– Smatramo da je jučerašnji napad nedopustiv i da svi zajedno moramo učiniti sve kako bi poslali jasnu poruku kriminalcima i interesnim grupama da se neće tolerisati bilo kakav vid nasilja niti podsticanja na nasilje i podele među građanima. Pružamo punu podršku institucijama sistema u rešavanju ovog slučaja, kao i podršku porodici da prevaziđe traume koje je preživela – stoji, pored ostalog, u saopštenju lokalnih socijalista.

Gradski odbor Jedinstvene Srbije takođe je osudio napad na direktora Vodovoda Gorana Đorđevića.

– Od ključnog je značaja da napadači budu otkriveni i privedeni pravdi, jer je ovakvo ponašanje pojedinaca nedopustivo za Vranje i Srbiju u kojoj se zajedno borimo protiv svakog oblika nasilja – saopštio je Gradski odbor Jedinstvene Srbije.

Još jedan u nizu

Povodom napada na Đorđevića, oglasio se i Gradski odbor Demokratske stranke, koji u saopštenju za medije navodi da je “nedopustivo i bez opravdanja nasilje pod bilo kojim izgovorom”. Lokalne demokrate smatraju da državni organi treba da rade svoj posao i ne dozvole da se ovakvi događaji ponavljaju.

– Nažalost, nije ovaj napad jedini, već je samo još jedan u nizu: nakon napada na Borka Stefanovića u Кruševcu, Strahinju Ćirića u Negotinu… Upravo zbog toga očekujemo brzu i efikasnu reakciju policije, tužilaštva i sudstva, jer Vranje, kao i cela Srbija, mora biti mesto u kome će se živeti normalno, bez straha, kojoj god političkoj opciji da se pripada ili ne pripada. Govor mržnje i zapaljiva retorika u medijima tome svakako ne doprinose, već podgrevaju mržnju i nasilje – navodi se u saopštenju vranjskih demokrata.

Ostavi komentar

Polja označena zvezdicom se obavezno popunjavaju, ali Vaša email adresa neće biti javno publikovana. Komentari koji sadrže uvrede, psovke ili govor mržnje neće biti objavljeni.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.